Hollandia

Ha Hollandia, akkor mindenkinek három szó jut egyből az eszébe: tulipán, szélmalom és fapapucs. Na de mi van az egész országot körbe ölelő csatorna rendszerekkel? Mi leginkább az utóbbi miatt vártuk ezt az országot.

Unod már a műsorokat? Válts csatornát és ezeket mindenképp nézd meg!

Ha neked nem elég csak a TV-ben látni a szebbnél szebb helyeket erről a csodás Földről, akkor van két nagyon jó tippünk, hogy hova látogass el! Hollandia egyenlő a talajvízzel. Az, hogy kitalálták hogyan vezessék el ezeket a vizeket tette őket híressé. Errefelé értelmet nyer a vízi közlekedés fogalma is. A vízen az egészen nagy … Bővebben: Unod már a műsorokat? Válts csatornát és ezeket mindenképp nézd meg!

Mézeskalács házak

Bár Jancsit és Juliskát nem láttuk, sokszor mégis azt éreztük, hogy valaha biztos erre jártak, mert ezek a házak szakasztott másai a mesebeli mézeskalácsháznak. Az álmainkkal ellentétben sajnos mégsem mézeskalácsokból készültek a házak, s a házakon lévő díszítések sem cukormázból voltak. A kerítésbe majd beletört volna a fogunk, ha bele akartunk volna harapni, de mégis… … Bővebben: Mézeskalács házak

Szélmalomharc, na de hol van Don Quijote?

Bár Don Quijoteval nem találkoztunk, azért mi is felvettük a harcot a szélmalmokkal. Ismerkedésünk a holland szélmalmokkal egy borús, esős napon kezdődött, igy kicsit morcosan, de nyakunkba véve a várost ellátogattunk a Zaanse Schans szélmalmaihoz. Bár szél az volt, a malmok mégsem keltek életre. A valaha több ezer malommal lepett ország, mára körülbelül 1200 szélmalmot … Bővebben: Szélmalomharc, na de hol van Don Quijote?