Így találtunk rá

A terv az volt, hogy április elejére lesz egy használt, kicsit lepukkant,de jól átalakítható autónk. Ez persze közel sem valósult meg. Következett ugyanis a kedvenc részünk, a türelmi időszak. Minden nap nézegettük a használt autókat, kerestük „az igazit”. Ha épp rátaláltunk valamire, ami tetszett volna nekünk, mire oda jutottunk, hogy lecsapunk rá, más már megelőzött minket.
Volt egy-két sikertelen próbálkozásunk, ahol vagy be akartak csapni minket, vagy a hirdetésben leírtaktól sokban eltért az autó, és persze nem pozitív irányban, mígnem egy szép májusi napon Davinak megakadt a szeme egy használt mentőautón Szegeden. Nem volt mit tenni, meg kellett nézni!
Első találkozásra éreztük, hogy ez Az. Megvan! Jó állapotban volt, a meglévő bútorok is pont ott és pont úgy voltak, ahogy mi is elképzeltük őket. Összeállt a kép, ez lesz az autónk! Persze ez sem ment simán, a sok papírmunka, az autó levizsgáztatása még néhány Budapest-Szeged körbe került, de megérte. A tervezett áprilisi időponthoz képest május 8-a óta tulajdonosai vagyunk egy furgonnak. Hurrá!- gondoltuk mi, pedig a neheze még bőven hátra volt…

This is how we found it

We planned to buy a used van until the beginning of April, but believe it or not, the process was harder than we thought. We had to be patient, and it’s not always a part of our nature. We checked several webpages daily, but usually when we decided to call the owner, the car was already sold.
We had also a couple of unsuccessful attempts while trying some vans, because the sellers were not always fair, or the cars had some hidden failure. Finally we found an ex-ambulance van, that just looked perfect for our needs. It was 200 km far from us, but we had to try it!
We felt in love at the first visit. We’ve found it! It was in good condition, and the existing furnitures were placed just like we wanted to be. The paperwork was not easy, we had to drive back and forth a couple of times, but at the end we did it. We bought a van on 8th May. Yippee! – but most of the hard work was still ahead of us…