Történetünk

Egy fiatal házaspár vagyunk Kata és Davor. Idén ünnepeltük első házassági évfordulónkat és már most kíváncsian várjuk, milyen lesz az ötvenedik.
Amióta együtt fedezzük fel a világot, számtalan helyen jártunk már itt Európában, de tavaly óta úgy érezzük, hogy egy-két hetes látogatással nem tudunk annyi mindent magunkba szívni, mint jó lenne. Elkap a gépszíj: abban a pár napban szeretné az ember megismerni a hely történelmét, kultúráját, kipróbálni a helyi ételeket, italokat, megy megállás nélkül, mígnem térdig lejárt lábakkal belehuppan az ágyba, hogy holnap a még térképen bekarikázott részeket megnézhesse.
Hát valahogy így csináltuk ezt mi is, ezen szerettünk volna változtatni és nagyobb szabadsággal, időkorlát nélkül szeretnénk megismerni a világot. Befurakodott egy gondolat a fejünkbe: hogyan is lehetne ezt hosszú távon csinálni, hogyan lehetne spórolni annak ellenére, hogy külföldön van az ember? Elkezdtünk utánaolvasgatni, különféle blogokat néztünk, kik, hogyan, hányféleképpen csinálják a nagy világban az utazó életmódot.
Van aki mindent hátrahagyva egyirányú repülőjeggyel akarja megváltoztatni a világát, van aki tudatosan előre kitalált útitervvel vág neki a nagy kalandnak egy szál bakancsban, hátizsákkal a hátán, van aki egy hajót vesz magának és úgy szeli át a tengereket, és van aki vesz egy lakóautót, vagy egy lakhatóra átalakítható furgont. Mindenki eldöntheti kinek melyik a szimpatikus, melyiket látja megvalósíthatónak és a leginkább élhető útnak a maga számára.
Mi egy mentőautó mellett tettük le a voksunkat. Ez első hallásra viccesnek hangzik és túl direktnek, pedig csak hatalmas szerencsénk volt. A 2018-as évünk erről szólt az indulásig: találni egy autót, amit átalakíthatunk a magunk szájíze szerint, feladni a megszokott mindennapokat, kilépni a saját komfortzónánkból és nekivágni a nagy kalandnak még nyáron!
Így történt tehát, 2018.07.13-án, természetesen egy pénteki napon, elindultunk és azóta is úton vagyunk. A helyszín mindig változik, az emberek, az időjárás, az árak, a természet is, de nem változik az “otthon melege” és nem változik a Te és Én.

Our story

We are a young married couple from Hungary, Kata and Davor. We celebrated our first anniversary this year, and we are already looking forward to the 50th!
Since we are exploring the world together, we have been in several places in Europe, but we started to feel that a 2-week-long holiday can’t satisfy our need to learn about our surroundings, get to know the local cultures, landscapes, and it is definitely not enough time to get lost in places far from the touristic areas.
Thus, we wanted to find a new way to travel with more freedom, without any time limitation, but still with a relatively budget friendly solution. We checked plenty blogs, tips&tricks, and finally we decided that we would like to move out from our flat, and move in a van, that we can convert into a livable caravan, based on our needs.
After searching for the right vehicle, we found an ambulance car that was perfect for our trip, and after some renovation, we started our Europe-tour on 13th July, 2018.

Miért pont így

Hogy miért a 4 kereket választottuk? Ez egy jó kérdés, és már mi sem emlékszünk rá teljesen. Szó volt a hátizsákos utazásról is, több nagyobb túráról, köztük kisebb megszakításokkal, gondolkoztunk a sátrazáson, a stoppoláson, a vonatozáson, de egyiket sem éreztük megfelelőnek, egyik sem nyújtott volna teljes szabadságot a világjáráshoz. Európán belül repkedtünk pár helyre fapados … Bővebben: Miért pont így

Miért pont most

Miért ne!? Persze ennél bővebben kifejtve már nem ennyire egyszerű a dolog. Az egész kalandvágy azzal kezdődött, hogy Norvégiában éltünk és beleszerelmesedtünk a minket körülvevő természetbe, rengeteget kirándultunk, megszoktuk a kis népsűrűségű vidékeket, a nyugalmat és a nem hétköznapi tájakat. Jó volt kettesben lenni, még ha nem is csak ketten voltunk, mivel senki nem értette … Bővebben: Miért pont most