Albánia

Kíváncsian érkeztünk ide, mert tudtuk, hogy ez más lesz mint az eddigi országok. És így is lett!

“Előzékenység”

Az utak tényleg olyan rossz minőségűek, mint az vártuk, főleg az ország északi részén és nem mindig a turistás vidékeken járva. Tele vannak kátyúkkal, amiket még maga Alonso is nehezen tudott volna kikerülni, manőverezési technikája ellenére. Mi meg pláne, egy ekkora furgonnal. A másik problémára szlalomozva az úttesten tátongó lyukak között szembesültünk, hogy bár az … Bővebben: “Előzékenység”

A szélsőségek országa

Az albán vidéken az első benyomások elég sokkolóak. A kisvárosba vezető utak mentén piacok hada sorakozik, egymásra dobott cipők, négy napi leltározni való ruhák vártak a vevőikre egy nagyobb asztalon. Mindenhonnan a csillogós, haszontalan dísztárgyak vonzották a szempárokat a többi portékára. A házaknak alig nevezhető lakok között drótkerítésen száradó ruhák várják a napfényt, kolduló kutyák … Bővebben: A szélsőségek országa

Nyugodt, csillagos ég merre jársz?

Albániában három éjszakát töltöttünk, de mindegyik mélyen bennünk maradt. Első este még pozitívak voltunk, és szokásunkhoz híven kerestük a szép parkolóhelyeket. Eldöntöttük, hogy kimegyünk a tengerpartra. Sokszor nem értem miért ragaszkodunk ennyire a kilátáshoz, az idilli helyhez, amikor este, sötétben, az autó lámpafényénél látjuk csak azt, amit. Miután másnap reggel elintézve ügyes-bajos dolgainkat már odébb … Bővebben: Nyugodt, csillagos ég merre jársz?