Izland

A második kakukktojás az utunk során nem más, mint Izland. Bár sok lakóautóst láttunk erre saját járművel, mi nem is gondoltunk rá még Görögországban, amikor a repjegyeket lefoglaltuk, hogy ide komppal is el tudunk jönni.

Márciusban válaszút elé állítottuk magunkat, ugyanis volt június 1-re egy esküvői meghívásunk, amire korábban már igent mondtunk, viszont a hideg tél miatti kései indulásnak köszönhetően úgy éreztük, hogy nem marad elég időnk, hogy Törökországból még Grúziába és Örményországba is elguruljunk. Ekkor jött az ötlet, hogy az út zárásaként kihúzhatnánk egyet a bakancslistánkról, és elmehetnénk Izlandra, megcsalva a furgonunkat egy másik lakható kisautót bérelve.

A döntés jónak bizonyult, és bár elszomorodtunk, hogy a keleti élményeink nem tartottak tovább Törökország Rize tartományánál, szerencsére Grúziába sokszor nagyon olcsón el lehet jutni repülővel és szállással együtt. Ráadásul Izland mindenért kárpótolt, mert nem gondoltunk, hogy a Földön utazva el lehet jutni egy másik bolygó tájaira, pedig el lehet! Izland egyből fel is került a toplistánk második helyére, hajszálnyival lemaradva Norvégia után!

Hogy mitől ennyire fantasztikus hely Izland, és milyen egy bérelt átalakított kishaszon gépjárművel körbe kempingezni az országot 12 nap alatt a folyamatos napsütésben, az hamarosan kiderül…