Ez most melyik kontinens is?!

Hát ez valami csúcs volt! Ilyen tájat! Amerre csak néztünk kopár hegyek, homok, kaktuszok, mintha egy sivatagba csöppentünk volna bele. És tényleg. Itt a spanyol vidéken található Európa egyetlen sivatagja. Nem a klasszikus csak homok, míg a szem ellát, inkább olyan westernes sivatag, ahol várod, hogy mikor bukkan fel egy indián a hegyek közül, hogy bejusson a kis városba.

Nem voltunk messze attól, hogy ideképzeljük a western filmekben látott világot. Ezen a vidéken több helyen is felépítettek kisebb-nagyobb western falukat, ahol többek között Bud Spenceres filmeket is forgattak. Ahogy megérkeztünk egy ilyen idevarázsolt amerikai kisvárosba, máris megszólalt a hatásvadász western muzsika, ami még inkább valóságosabbá tette az ottlétünket.

A házak abszolút hozták a kicsit összetákolt, rozoga, így hiteles formájukat, csirkék rohangáltak az utcákon, lovak nyihogtak egy-egy épület előtt kikötve. A csapóajtón keresztül jutottunk be a bárba, a párbajok nagy helyszínére, ahol a helyi erők már túl voltak néhány szíverősítőn. Itt csomó kép, fotó díszeleg a Nagyok előtt.

Meglátogattuk a seriffet, benéztünk a bankba, hogy megvannak-e még az arany bankóink, aztán kisétáltunk az indiánokhoz békét kötni. Az egész annyira élethű volt, s nem is csak a város, hanem az egész környezet. Hamar be lehetett járni a helyet, de megvolt benne minden, ami egy jó westernhez kellhet. Nem csoda, hogy rengeteg filmet forgattak itt.  Mi sem gondoltuk, hogy ennyi különböző, nem e kontinensre jellemző vidéken fogunk járni, de nem bánjuk.