Megállni szabad!

Eleinte izgultunk, hogy mi lesz velünk este, amikor megfelelő helyet kell keresnünk az éjszakázáshoz, de minél Északabbra értünk, annál vadkemping-barátabb lett a környék. Már a balti államokban is elfogadott, ha félreállunk éjszakázni egy nyugodtabb helyen, és a finneknél is alig vannak tiltó táblák, de Norvégia maga az álom. Szebbnél szebb utak mentén vannak parkoló és pihenőhelyek kialakítva, amik éjszakázásra is tökéletesen alkalmasak. Legyen szó főútról vagy mellékútról, tengerpartól vagy 1000 méter feletti fennsíkról, biztosan van mindenhol legalább egy alvásra alkalmas placc.

A kempingekről nem tudunk nyilatkozni, mert nem arra terveztük a költségvetésünket, hogy fizetős helyeken aludjunk, de pár német utazótól tudjuk, hogy az északi kempingek még nekik sem olcsók.

De kinek is kell kemping, mikor tényleg mindenhol szabad a megállás, és rengeteg helyen van wc és vízvételi lehetőség! Ha meg nincs, akkor biztosan van a közelben egy tiszta vizű vízesés, ahol fel lehet tölteni a kulacsokat. Köszönjük Norvégia, bár ekkora szabadság lenne a nyugati országokban is!