Sivatagi show

Nem gondoltuk, hogy Európán belül is ilyen egyedülálló homoktartománnyal lehet találkozni, mégpedig itt, Dániában. A Szahara is megirigyelné olykor az itt kialakult homokbuckákat, a szél változatos alkotásait.

Európában csak Dániában található olyan rész, ahol a homokbuckák folyamatos mozgásban vannak. Három különböző helyen is jártunk, hogy utánajárjunk ennek a sok homoknak. Mi még sosem jártunk sivatagban, de itt kedvet kaptunk hozzá! Igaz, egy homokozónyi homokot sikerült összeszednünk minden sétánk során, de már épp vágytunk valami újdonságra a kocsiban. amit kitakaríthatunk.

Az egyik „sivatagban” tett sétánk során nem csak a hasát süttető fóka volt szokatlan látvány, hanem a Balti-tenger és az Északi-tenger találkozása is (Grenen). Ez egy elég nagy földnyelv, tele turistákkal, az őket kiszolgáló szolgáltatásokkal, homokdűnékkel, tanösvényekkel. Ránézésre a kedvencünk a vagont húzó traktor, ami jó pénzért kiviszi a turistákat a két tenger egymásba ömléséhez.

1-0 az Északi tengernek, ő jobban érvényesült színileg. Olyan volt, mintha valaki egy nem jól kimosott ecsettel szeretné egyenesre meghúzni a két víz közötti határt, de nem sikerül neki, ezért a színek egymásba folynak. Ilyet sem láttunk még, elég menő volt!